Türkiye’nin en değerli markası belli oldu: 2,6 milyar dolar

Türkiye’nin En Değerli Markaları Açıklandı: THY Yine İlk Sırada

Brand Finance’ın yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de en yüksek marka değerine sahip şirketler belirlendi. Türk Hava Yolları (THY), 2 milyar 266 milyon dolarlık marka değeriyle zirvede yer aldı.

Ulusal haber ajansı AA’nın bildirdiğine göre, uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, Türkiye’nin en değerli markalarını belirlemek amacıyla 2007 yılından bu yana düzenli olarak araştırmalar yapıyor. Brand Finance tarafından gerçekleştirilen ve “Türkiye’nin En Değerli Markaları-Türkiye 125” adı verilen 2025 yılı araştırması tamamlandı. Önceki yıllarda 100 markayı içeren liste, halka açık olan markaların artmasıyla birlikte 125’e çıkarıldı.

THY, 2 milyar 266 milyon dolarlık marka değeriyle uzun yıllardır olduğu gibi listenin başında yer aldı.

Yerini İş Bankası’na Kaptıran Vestel

İkinci sırayı 1 milyar 645 milyon dolarlık marka değeriyle Arçelik elde etti. İş Bankası, 1 milyar 240 milyon dolarla bir sıra atlayarak üçüncü sıraya yerleşti.

Geçtiğimiz yıl üçüncü olan Vestel ise bir basamak gerileyerek 928 milyon dolarlık marka değeriyle dördüncü sıraya geriledi.

Ford Otosan 905 milyon dolarla beşinci, Ziraat Bankası 875 milyon dolarla altıncı, LC Waikiki 828 milyon dolarla yedinci, Garanti BBVA 721 milyon dolarla sekizinci, Yeni Rakı 590 milyon dolarla dokuzuncu, Vakıfbank ise 386 milyon dolarlık marka değeriyle onuncu sırada yer aldı.

Geçen yıl 20. sıradan listede yer alan Togg ise 179 milyon dolarlık marka değeriyle aynı sırayı korudu.

Listeye bu yıl dahil olan 24 yeni marka ise şunlar: Altınkılıç, Astor Enerji, Big Chefs, Bilkom, Bizim, Çelik Motor, Doğan Trend, Efor Çay, Eker, Eksun, Gezinomi, Hedef Filo, Hepsiburada, Mobiltel, Oba Makarna, Penta, Reeder, Sasa, Suwen, TV8, Trendyol, VBT Yazılım, VDF Filo ve Yiğit Akü.

Toplam Değer 17 Milyar Doları Geçti

Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner, araştırma sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 125 markanın toplam değerinin geçen yıla göre yüzde 15,6 artarak 14,7 milyar dolardan 17 milyar dolara yükseldiğini belirtti. İlgüner, “Markalı yurt dışı satışlarını başarıyla sürdüren LC Waikiki, Mavi ve Koton gibi hazır giyim markalarının değeri artıyor. Bu durum sektörde markalaşmanın önemini de yansıtıyor.” dedi.

İlgüner, yeni markaların listeye eklenmesine de dikkat çekerek, “Bu yıl listeye 24 yeni marka dahil oldu. Mobilite, yazılım markaları listede artarak yer bulmaya başladı. Bu durum yapısal dönüşümün işareti olarak görülmelidir. Sektörel olarak Türk markalarının küresel alanda kabul görmesi sonucu ASELSAN, TUSAŞ gibi havacılık ve savunma sanayisi markaları değerlerini artırıyor.” açıklamalarında bulundu.

Brand Finance’ın araştırmasına göre, Türkiye’nin en değerli ilk 20 markası ve 2025 yılı marka değerleri şöyle:

Related Posts

İşten ayrılmak isteyen işçiler dikkat: Karşılıklı anlaşırken haklarınızdan olmayın

İşçi ve işverenin karşılıklı anlaşması (ikale) yoluyla yapılması konusunda hak kaybına uğramamak için nelere dikkat edilmeli? İkale sözleşmesinde hangi konular yer almalı?

ABD’de mortgage başvuruları üç hafta sonra yükseldi

ABD’de ipotek başvuruları, satın alma ve refinansman kredilerindeki artışla birlikte son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. 30 yıllık mortgage faizi ise yüzde 6,93 ile yatay seyrini sürdürdü.

Bayram sonrası benzine 1 TL zam yolda

Yükselen brent petrol fiyatları nedeniyle cuma gününden itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre fiyatına 1 TL zam yapılacak.

Rekabet Kurulu’ndan, Coca-Cola’ya soruşturma

Rekabet Kurulu’ndan, Coca-Cola’ya soruşturma

Dünya Bankası’dan son değerlendirme: Türkiye’nin yıl sonu büyüme oranı tahmini açıklandı!

Dünya Bankası’nın son raporu, Türkiye’nin yıllık büyüme oranını mercek altına aldı. Ekonomik büyümenin gelecekteki seyri, uzmanların yakından izlediği bir konu olarak öne çıkarken, raporun detayları ekonomi dünyasını etkileyecek.

Güney Afrika sanayisi alarm veriyor

Güney Afrika İstatistik Kurumu’nun (Stats SA) verilerine göre, imalat üretimi Nisan 2025’te yıllık bazda yüzde 6,3 düşüşle Mart 2024’ten bu yana en keskin daralmayı kaydetti. Bu düşüş; gıda ve içecek, ana demir-çelik, motorlu taşıtlar ile petrol …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir