Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

TÜİK Verilerine Göre Devlet İç Borçlanma Senetleri Haziran Ayında En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı “Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları” verilerine göre, Haziran ayında en yüksek reel getiri oranına Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) sahip oldu.

Haziran ayı istatistiklerine göre, DİBS aylık en yüksek reel getiriyi sağladı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile değerlendirildiğinde %1,73, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile değerlendirildiğinde ise %2,82 oranında reel getiri elde edildi.

DİBS’ten Sonra En Yüksek Reel Getiri Euro’da

Yİ-ÜFE’ye göre Euro %1,50, mevduat faizi (brüt) %0,98 ve külçe altın %0,62 oranlarında reel getiri sağlarken; Amerikan Doları %0,70 ve BIST 100 endeksi %2,16 oranlarında kayıplar yaşattı.

TÜFE’ye göre ise Euro %2,59, mevduat faizi (brüt) %2,06, külçe altın %1,71 ve Amerikan Doları %0,36 reel getiri sağlarken; BIST 100 endeksi %1,10 oranında kayıp yaşattı.


EUR/USD paritesinin 1.17’ye yükselmesi etkili oldu

Euro’nun ABD Doları karşısında değer kazanmasında, ay içinde EUR/USD paritesinin 1,15’ten 1,17’ye yükselmesi etkili oldu.

Üç Aylık Değerlendirmede Külçe Altın En Fazla Kazandırdı, Borsa İstanbul En Fazla Kaybettirdi

Üç aylık dönemde külçe altın, Yİ-ÜFE ile %10,35, TÜFE ile %12,33 reel getiri sağlayarak yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 endeksi ise Yİ-ÜFE ile %14,03, TÜFE ile %12,49 oranlarında kayıp yaşattı.


Yıllık Bazda Külçe Altın En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Yıllık bazda değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile %40,31, TÜFE ile %29,29 reel getiri sağlayarak yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan yatırım aracı oldu. Diğer yandan, Amerikan Doları ve BIST 100 endeksi yatırımcısına kayıp yaşatarak negatif getiri sağladı.

Related Posts

Bira ve viski zamlandı. Bakkal fiyatı bile ‘pes’ dedirtti

Alkol fiyatları cep yakıyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Tuborg ve Pernod Ricard Türkiye alkol gruplarına zam geldiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden açıklanan yeni fiyatlar, tüketicileri şaşırttı. Tuborg’un …

Altın alımıyla ilgili önemli değişiklik!

İşlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme yöntemleriyle ithalatına ilişkin yeni esaslar belirlendi. Konuya dair değişiklik içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BAKANLIĞA YENİ YETKİ “Türk Parası Kıymetini Koruma …

Son dakika! İnternet satışlarında zorunluluk getirildi

Yurtdışından satış yapan e-Ticaret platformlarının Türkiye’de temsilcilik bulundurmaları bir süredir gündemdeydi. Daha önce yapılan açıklamalarda, temsilcilik başta olmak üzere bazı şartları yerine getirmemeleri halinde bu platformlara yaptırım …

Türkler parasını nasıl saklıyor? Hollandalı dev banka tek tek analiz etti

ING Türkiye’nin 2025 1. çeyrek Tasarruf Eğilimleri Araştırması’na göre, her iki kişiden biri tasarruf yapıyor. Yastık altı birikim yine ilk sırada; gençlerde düşüş, uzun vadede getiri beklentisi yükselişte

Türkiye otomotiv sektörü yılın ilk yarısında tarihi rekor kırdı

Otomotiv sektörü, bu yılın ocak-haziran döneminde 19 milyar 986 milyon 716 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ilk 6 aylık ihracatına imza atarken, sektörün toplam ihracattaki payı da yüzde 15,2 olarak hesaplandı.

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde tarifeler değişti

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin liradan 250 bin liraya yükseltildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir