Dünyanın en büyük bataryalı telefonu geliyor: İnceliği şaşırttı

Yeni Telefonda Şarj Sorunu Tarih Olabilir!

Telefon kullanıcılarının uzun zamandır en çok şikayet ettiği konulardan biri olan şarj sorunu, artık yeni bir telefonla birlikte tarihe karışabilir. Şu ana kadar piyasada bulunan telefon modellerinin çoğu ortalama 5.000 mAh batarya kapasitesine sahipken, yeni model bu kapasiteyi iki katına çıkararak günlerce şarj olmadan kullanım imkanı sunacak.

Bu gelişme, son zamanlarda hızla gelişen silikon karbon batarya teknolojisinin bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek kapasitesine rağmen daha az alan kaplayan bu yeni batarya türü, ince tasarımlı telefonlarda bile uzun süreli kullanım sağlayabiliyor.

Henüz hangi markanın bu yeni modeli üreteceği netleşmemiş olsa da teknoloji dünyasının dikkatleri Çinli üretici realme’ye çevrilmiş durumda. Şirket, geçtiğimiz aylarda 10.000 mAh batarya kapasitesine sahip bir konsept telefonunu tanıtarak silikon karbon batarya konusunda öncü konumda olduğunu göstermişti.

Cihazın orta segmentte konumlandırılacağı ve 2026 yılının ilk yarısında tanıtılacağı söyleniyor. Bu durum, geniş kitleler için uygun fiyatlı ancak yüksek pil kapasiteli bir modelin piyasaya sürüleceği anlamına gelebilir.

Related Posts

Metan yağmurlarının arasında hücreler: Satürn’ün uydusu Titan’da hayat başlıyor olabilir

Yeni bir araştırma, Satürn’ün uydusu Titan’ın metan göllerinde, Dünya’daki yaşamın ilk aşamasını andıran hücre benzeri keseciklerin oluşabileceğini öne sürüyor. NASA’nın Dragonfly görevi bu hipotezi test etmeye bir adım daha yaklaşabilir.

Kioxia’dan 245 TB’lik dev adım

Japon teknoloji şirketi Kioxia, veri merkezlerine yönelik geliştirdiği yeni nesil NVMe SSD serisi LC9’un 245,76 TB kapasiteye sahip modelini duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte şirket, hem 2.5 inç hem de EDSFF E3.L formatlarında şimdiye kadar piyasaya …

Bilim kurgu gerçek oldu, arılar minik robotlara dönüştürüldü

Çinli bilim insanları, beyinlerine yerleştirilen minik kontrol cihazları sayesinde arıların uçuş yönlerini başarıyla değiştirmeyi başardı. Bu dikkat çekici gelişme, arıların gelecekte arama-kurtarma veya keşif görevlerinde kullanılması gibi pek çok ilginç olasılığı gündeme getiriyor.

2027’de Enerji Devrimi Kapıda: Nükleer Füzyonla Sınırsız ve Temiz Enerji Mümkün Olacak!

Dünya enerji sektöründe çığır açacak gelişmeler yaşanıyor. Bilim insanları ve teknoloji şirketleri, uzun yıllardır hayalini kurdukları nükleer füzyon teknolojisini gerçeğe dönüştürmek için hızla ilerliyor. Özellikle Amerikan merkezli Commonwealth Fusion Systems (CFS), nükleer füzyonda devrim yaratacak bir tokamak reaktörü geliştirmek üzere önemli bir aşamaya geldi.

Türkiye’de elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yaklaşık yüzde 45’ini oluşturdu

Türkiye’de yılın ilk yarısında elektrikli ve hibrit otomobiller pazarın yüzde 44,6’sını oluştururken toplam satışları 217 bin 580’e ulaştı. Haziran ayında toplam 25 bin 646 “tam elektrikli”, 22 bin 506 hibrit otomobil satıldı.

Çin elde ettiği Dünya ve Ay görüntülerini paylaştı

Çin Ulusal Uzay Ajansı (CNSA), “Tienvın-2” asteroit keşif aracıyla elde edilen Dünya’ya ve Ay’a ait görüntüleri yayınladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir