Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Dünya her zamankinden daha kaygılı

İstanbul’da TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’ın Moderatörlüğünde “Boğaziçi Lectures: Bölgesel ve Küresel Güvenliğin Geleceği: Fırsatlar ve Zorluklar” Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar moderatörlüğünde “Boğaziçi Lectures: Bölgesel ve Küresel Güvenliğin Geleceği: Fırsatlar ve Zorluklar” başlıklı bir panel düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, akademisyenler, öğrenciler ve birçok konuk katıldı.

Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace konuşmasında, “Dünya kaygılı. Her zamankinden daha kaygılı ve bence kaygılı olmasının bir nedeni de artık küreselleşme sonrası dönemde olmamız.” şeklinde konuştu.

Wallace, dünyanın artık birbirine tamamen bağlı olduğunu ve sosyal medya sayesinde insanların dünyanın dört bir yanındaki gelişmeler hakkında endişeli hissettiğini belirtti.

Gelecekteki en büyük zorlukların beyin göçü ve teröristlerin teknolojiyi kötüye kullanma potansiyeli olduğunu öne süren Wallace, ulus devletlerin kontrolünü kaybetmesinin en kötü senaryo olduğuna dikkat çekti.

Wallace, Türkiye ve İngiltere’nin önemli müttefikler olduğunu vurgulayarak, iki ülkenin Avrupa Birliği’ne üye olmadığını ancak Avrupa’nın güvenlik aygıtında yer aldığını ve bu durumun daha güçlü ticaret ilişkilerine imkan verdiğini belirtti.

Hitabın ardından soru cevap kısmına geçilirken, Wallace “İngiltere’nin Gazze’deki durumu uzun zamandır desteklemediğini” ifade ederek, en acil konunun Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş olduğunu belirtti.

Akar, Wallace’ın Türkiye’nin savunma sanayisine olan ilgisini ve Türkiye’nin stratejik değerini desteklediğini dile getirirken, ikinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan sistemin artık işlemediğini ve Gazze’de soykırımın devam ettiğini belirtti.

Akar, dünyanın önemli değişimlerden geçtiğini vurgulayarak, yapay zeka, teknoloji ve finansal alandaki gelişmelerin hayati öneme sahip olduğunu söyledi. (AA)

Related Posts

Trump ikinci başkanlık döneminde ‘vergi düzenlemesi’ zaferiyle elini güçlendirdi

ABD Başkanı Donald Trump, dün imzaladığı vergi indirimleri ve harcama kesintilerini içeren düzenlemeyle ikinci başkanlık döneminin ekonomik temel taşlarını atarken, yasalaşan tasarının 10 yılda bütçe açığını 3,4 trilyon dolar artırması bekleniyor.

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

Gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere: Adıyamanlı hemşehrilerimin başını eğecek hiçbir işimiz olmadı

İspanya’da pil fabrikasında patlama: 2 itfaiyeci yaralandı

İspanya’nın Azuqueca de Henares kentinde bulunan bir lityum pil ve batarya fabrikasında çıkan yangın, halkta büyük tedirginlik yarattı. Cadena SER’e konuşan Belediye Başkanı Miguel Óscar Aparicio, yangının nedeninin henüz belirlenemediğini ancak …

Çekya’da geniş çaplı elektrik kesintisi yaşandı: Başbakan ‘Merkez Kriz Ekibi’ni topladı

Çekya Başbakanı Petr Fiala, yaptığı açıklamada elektrik kesintisi sorunun çözmek için Merkez Kriz Ekibini toplantıya çağırdığını belirtirken yaşanan elektrik kesintisinin nedenini araştırdıklarını bildirdi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Lukas Vlcek, “Bu, dakikalar içinde çözülebilecek bir sorun değil. Saatler sürecek. Kesinti, ülkenin önemli bir bölümünü etkiledi.” ifadelerini kullandı.

‘Can al, yak ama tek kuruş vergi ödeme!’: İzmir’in dağıtımcısı GDZ Elektrik ‘imtiyaz’lı çıktı!

İzmir’deki orman yangınlarında bizzat Vali Süleyman Elban tarafından sorumlu gösterilen GDZ Elektrik’in üç yıldır Kurumlar Vergisi ödemediği ortaya çıktı.

4.500 yıllık tartışmada son nokta: İlk kez ortaya çıktı! Ünlü uzmandan ‘Piramitleri kim yaptı?’ sorusuna yanıt

Mısır piramitlerini kim inşa etti? Bu soru binlerce yıldır soruluyor ve çok çeşitli spekülasyonlara konu oluyor. Ancak arkeologların Büyük Piramit’in içinde yaptığı keşif, tartışmalara son noktayı koyacak gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir